Očito pregovori idu super: Plenković se usred presice grubo sprdao s Penavom

'Ne treba meni pomoć kao Penavi', kazao je Plenković

FOTO: Pixsell

Tehnički premijer Andrej Plenković na današnjoj konferenciji za medije održanoj nakon sastanka Predsjedništva HDZ-a grubo je ismijao šefa Domovinskog pokreta (DP) Ivana Penavu, referirajući se na njegov raniji istup tijekom kojeg je ovaj u nekoliko navrata tražio pomoć svoje glasnogovornice.

Plenkovića su novinari pitali zašto stranačke pregovore s DP-om o sastavljanju parlamentarne većine vodi u Banskim dvorima, na što je on odgovorio kako je to “praktičnije i zgodnije”.

Zatim su novinari počeli postavljati pitanja u isti glas pa se Plenković obratio svom glasnogovorniku Zoltanu Kaboku: “Zoltane, možeš malo…? Ne treba meni pomoć kao Penavi, ali ipak”, rekao je Plenković, aludirajući na nedavnu press konferenciju predsjednika DP-a na kojoj je u nekoliko navrata tražio pomoć glasnogovornice Doris.

Zazivao Doris

Podsjetimo, dio Penavine konferencije za medije obilježili su povišeni tonovi upućeni novinarima. Prvo je na pitanje novinarke može li prihvatiti da njihovu Vladu podržava SDSS odbrusio: “Pisat ćete što hoćete, kad me idući put pogledate u oči”. Na to su svi reagirali pa je Penava kazao svojoj PR-ovki, i dalje ne odgovarajući na to pitanje, kazao: “Doris, uvedi reda”.

Glasnogovornicu Doris zazivao je u još nekoliko navrata, pogotovo kada bi ga novinari preplavili pitanjima na koja je izbjegavao dati konkretan odgovor.