SDP-ovac koji javno proziva Grbina i unosi nemir u stranku sada se zbog prvomajskog graha okomio i na Puljkove: 'Jel vas sramota?'

'Ako su već htjeli biti široke ruke mogli su platiti fažol iz sredstava koje primaju na račun stranačkih mandata'

01.05.2024., Split - Ivica Puljak je dijelio grah na Marjanu povodom proslave Praznika rada. Photo: Zvonimir Barisin/PIXSELL
FOTO: Zvonimir Barisin/PIXSELL

Predsjednik splitskog SDP-a Davor Matijević, koji je prije i nakon parlamentarnih izbora u više navrata oštro kritizirao vodstvo stranke i Peđu Grbina, na društvenim mrežama prozvao je koalicijske partnere, bračni par Puljak, ustvrdivši da su prvomajsku podjelu graha iskoristili za osobnu promociju.

“Puljci, jel vas sramota? Novopečeni saborski bračni par je iskoristio tradicionalnu podjelu fažola na Marjanu kako bi promovirali vlastitu stranku, al’ s našim novcima. Fažol su dijelili gradonačelnik (što je običaj), njegova supruga sa zagrebačkim saborskim mandatom koja je pomiješala Marjan s Jarunom i četa stranačkih članova koji su besramno nosili majice stranke Centar”, piše u svojoj objavi Matijević.

“Centar časti, a mi plaćamo jer je fažol plaćen iz proračunskih sredstava. Ako su već htjeli biti široke ruke mogli su platiti fažol iz sredstava koje primaju na račun stranačkih mandata”, dodaje.

‘Čestitam najuspješnijem OPG-u u Hrvata’

U nastavku objave Matijević piše da stranka Centar mjesečno uprihodi oko 30 tisuća eura te da je tim novcem mogla počastiti građane bez “zloupotrebljavanja proračunskih sredstava”. “Centar svaki mjesec uprihodi ok 10.000 eura od saborskih mandata, oko 15.000 eura na račun gradskih vijećnika te oko 2000 eura za županijske vijećnike plus donacije.

S oko 30.000 eura mjesečno mogu si i sami priuštiti da počaste ljude bez da zloupotrebljavaju proračunska sredstva. Isto su napravili i pred izbore kad su promovirali svoj rad i ‘projekte’ tako što su zauzeli cijelu Marmontovu panoima kako bi ljudi pomislili kako tobože nešto i rade. Naravno, Grad je to platio, a ne stranka.

Ovim putem čestitam najuspješnijem OPG-u u Hrvata Prvi maj. Nadam se da ćemo od vašeg rada za koji vas masno plaćamo napokon imati neke koristi osim besramnog samoreklamiranja. P.S. Marijana, kako napreduju pregovori s Domovinskim pokretom?”, napisao je Matijević na Facebooku.

Puljci, jel vas sramota?Novopečeni saborski bračni par je iskoristio tradicionalnu podjelu fažola na Marjanu kako bi…

Posted by Davor Matijevic on Wednesday, May 1, 2024

Obrušio se na Puljka uoči izbora

Podsjetimo, prije parlamentarnih izbora Matijević je zaprijetio središnjici stranke da će zbog suradnje SDP-a s Centrom Ivice Puljka raspisati unutarstranački referendum na kojem će se svi članovi moći izjasniti o predizbornoj koaliciji.

Tada je na račun splitskog gradonačelnika iznio čitav niz kritika, ustvrdivši da Puljak Splitom upravlja “na jednak način kao HDZ, Kerum ili SDP u njihovim najgorim danima” te da Puljkovu vlast “obilježava netransparentnost, politička trgovina, klijentelizam i pogodovanje donatorima, prijateljima i stranačkim članovima”.