Dizajn inspo

Kuhinje u francuskom stilu s razlogom su hit na Instagramu

Otvorene police, farmhouse sudoperi i retro uređaji samo su neki od elemenata s kojima se može postići french izgled u kuhinji

FOTO: @ispydiy

Poznato je kako su Francuskinje inspiracija i za modu i za ljepotu, stoga ne čudi da nas nadahnjuju i za uređenje interijera. Od stvaranja rustikalnih, provincijskih seoskih kuća do elegantnih i luksuznih prostora za kuhanje, Francuzi imaju smisla za uređenje prostora koji su funkcionalni, ali i estetski dotjerani. Na društvenim mrežama su tako postale popularne kuhinje u francuskom stilu, a najbolje od svega je to što ne zahtijevaju nužno potpunu renovacije vaše postojeće kuhinje.

Ovakav stil karakteriziraju neutralne i nenametljive boje te kombinacije različitih materijala, poput mramora i drveta. Važnu ulogu ima i maksimalno iskorištavanje prostora pa se po zidovima kuhinja često nalaze funkcionalne police na kojima se nalazi posuđe. Izgled je upotpunjen s praktičnim dekoracijama kao što su drvene daske za rezanje, viseće posuđe, lampe, svijećnjaci, vaze i slično. Svojevrsni završni touch su zlatni detalji, primjerice na ručkama ormarića. Neke od odličnih primjera kuhinja u francuskom stilu možete razgledati u nastavku.