Travel report

Od Pariza do Meksika: Nevena Rendeli Vejzović otkrila nam je sve o svojim najdražim putnim destinacijama

S nama je podijelila i i koji ju je grad pomalo razočarao te koje su joj zemlje na vrhu popisa za posjet

FOTO: @nevenarendeli

Sigurni smo da ne vam ne treba dodatni poticaj za bukiranje putovanja prvom mogućom prilikom. No, isto vam tako sigurno nije na odmet čuti putne preporuke i iskustva iz prve ruke. Upravo smo iz tog razloga odlučili pokrenuti novu rubriku jednostavnog naziva – Travel report. Kroz nju smo naumili kreirati svojevrsnu putnu iskaznicu poznatih osoba, kojima redom postavljamo blic pitanja i doznajemo sve o njihovim preferencijama kad su u pitanju putovanja, kako ona kratka, tako i ona na daleke destinacije.

Prva gošća rubrike je Nevena Rendeli Vejzović, poduzetnica, voditeljica i istinska putoholičarka. U nastavku doznajte koje joj se putovanje zauvijek urezalo u pamćenje, za koji grad smatra da ga svatko treba barem jednom posjetiti te koje su joj sve zemlje pri vrhu liste za posjet.

Na putovanje nikad ne idem bez: Putovnice, pa čak i kad putujem po Europi, ja sam stara škola, za putovanje trebaš putovnicu (smijeh).

Najviše volim putovati s: Najviše volim putovati sa suprugom, a u posljednje vrijeme, otkad su cure malo porasle, i s njima. Divno mi je vidjeti kako i one uživaju na putovanjima.

Zadnja destinacija na koju sam otputovala bila je: Andaluzija. Bili smo pet dana u Malagi iz koje smo onda svaki dan posjećivali drugo mjesto. Unatoč kiši i lošem vremenu, super smo se zabavili.

Destinacija koju sljedeću planiram posjetiti je: Sljedeći je city break u Milano. Za dalje ne znam, ali nekako se nadam da ću krajem godine napokon naći vremena za Južnu Ameriku.

Moje najdraže putovanje ikad bilo je u: Uf, putovanje u Meksiko prije dvije godine je bilo top. New York je isto uvijek dobra ideja.

Zemlja/grad koji/u bi svi trebali vidjeti barem jednom u životu za mene je: Pariz!

Najbolji obrok koji sam kušala na putovanju bio je: Jao, i to je teško odabrati. Gdje god putujem trudim se kušati lokalnu i tradicionalnu hranu. Sad mi pada na pamet ceviche koji sam jela u peruanskom restoranu u New Yorku. No, načelno uvijek najbolje jedem kod ujne u Dalmaciji, i to sve friško što izroni iz mora.

Destinacija od koje sam očekivala više bila je: Varšava. Grad je zanimljiv, ali nekako depresivan.

Destinacija od koje nisam puno očekivala, a ugodno me iznenadila: Isto u Poljskoj, Wroclaw. Studentski grad, živ, zanimljiv arhitektonski, baš top.

Najveća želja mi je posjetiti: Velika mi je želja napraviti turu po Južnoj Americi, od Kolumbije, preko Argentine i Perua pa do Čilea. Sve želim vidjeti.