Svijet mode

Uskoro ćete imati priliku kupiti komade iz osobne modne arhive Vivienne Westwood

Osim uživo, održat će se i online aukcija od 14. do 18. lipnja

FOTO: AFP

Nepune dvije godine nakon njezine smrti, jedna od najvažnijih britanskih modnih dizajnerica svih vremena, Vivienne Westwood, ostavila je svim ljubiteljima mode oproštajni dar. Naime, značajan dio Westwoodine osobne modne kolekcije prodavat će se u londonskoj aukcijskoj kući Christie’s. Zbirka će uključivati tri ključne kolekcije, od 1983. do 2005. godine, a posjetitelji mogu očekivati dramatične siluete, drapirane korzete i ostale prepoznatljive motive s njezinim potpisom.

Više od 200 predmeta iz Vivienneine garderobe bit će moguće kupiti na dvije različite aukcije. Prva će biti prodajna aukcija uživo u Londonu 25. lipnja, a druga ona internetska koja će trajati od 14. do 18. lipnja. U slučaju da netko od posjetitelja ne bude htio kupiti neki od komada iz triju kolekcija Witches (jesen/zima 1983.), Dressed to Scale (jesen/zima 1998.) ili Propaganda (jesen/zima 2005.), komade će moći pogledati na besplatnoj izložbi, pod nazivom Vivienne Westwood: The Personal Collection, na istom mjestu u Londonu. Bit će otvorena od 14. do 24. lipnja.

Za života, Westwood je koristila svoj utjecaj kako bi upozorila na neke od najtežih problema s kojima se čovječanstvo danas suočava. Kako navode na stranici aukcijske kuće Christie’s, osnivanjem Zaklade Vivienne u partnerstvu s nevladinim organizacijama sa sličnim ciljevima, cilj joj je bio “stvoriti bolje društvo i zaustaviti klimatske promjene”.