Novi potres pogodio Slunj, ljudi su uznemireni: 'Tutnjava i podrhtavanje, nije baš ugodno, pogotovo poslije jutrošnjeg buđenja'

Potres se osjetio i u Zagrebu, a Europski mediteranski seizmološki centar objavio je da se osjetio i u Bosni i Hercegovini te Italiji

FOTO: Seizmološka služba

Novi potres pogodio je večeras okolicu Slunja. Kako javlja Seizmološka služba, podrhtavanje tla zabilježeno je u 19:03 sati.

“Seizmografi Seizmološke službe zabilježili su prilično jak potres s epicentrom oko 15 km južno od Slunja”, navode na svojim stranicama, te dodaju kako je magnituda potresa iznosila 3.8 prema Richteru. Intenzitet u epicentru procijenjen je na V stupnjeva EMS ljestvice.

Jak potres i rano jutros

I danas ujutro, u 5 sati i 38 minuta, zabilježen je prilično jak potres s epicentrom oko 15 km južno od Slunja. Magnituda potresa iznosila je 4.3 prema Richteru, a intenzitet u epicentru procijenjen je na V-VI stupnjeva EMS ljestvice.

Potres se osjetio i u Zagrebu, a Europski mediteranski seizmološki centar objavio je da se osjetio i u Bosni i Hercegovini te Italiji.

‘Dosta je zatreslo’

“Ponovo tutnjava i podrhtavanje, nije baš ugodno pogotovo poslije jutrošnjeg buđenja”, piše jedan stanovnik Bihaća, grada u BiH nedaleko od Slunja.

“Čudan zvuk prije podrhtavanja”, dodaje netko iz Ličko Lešća, dok osoba iz Barilovića navodi: “Dosta je zatreslo”. Drugi korisnici EMSC-a pišu kako su podrhtavanje osjetili u Rijeci, Zagrebu i Karlovcu.