Zagreb prvomajsku proslavu platio 70.000 eura. Pola je otišlo na grah, a pola na Gibonnija

Gradonačelnik Tomislav Tomašević kaže da je to sasvim primjeren iznos

01.05.2024., Park Maksmir, Zagreb - Na proslavi Medjunarodnog praznika 1.maja nastupio je Gibonni. Photo: Luka Batelic/PIXSELL
FOTO: Luka Batelic/PIXSELL

U zagrebačkom Maksimiru povodom proslave 1. svibnja građanima je Grad Zagreb pripremio besplatan grah i štrukle, a nastupio je Zlatan Stipišić Gibonni. Gradonačelnik Tomislav Tomašević otkrio je da su Gibonnijev nastup iz grada platili 35.000 eura.

Na pitanje zašto je odabran baš Gibonni i misli li da je preskup, Tomašević odgovara da su ga birali jer ga ljudi vole slušati. “Nisam ga ja birao što ga volim, već zato što ga mnogi vole. A volim ga i ja, ‘Zlatne godine’ su mi jedna od najdražih pjesama. Za sve njegove glazbenike cijena je 35.000 eura, a tim ima 14 ljudi”, rekao je gradonačelnik.

Zadovoljan cijenom

Potvrdio je da je cijela proslava Praznika rada u Maksimiru koštala oko 70.000 eura. “Imamo 40.000 porcija graha i 20.000 porcija štrukli, ali u odnosu na proračun Grada Zagreba od 2.5 milijardi eura, je li to primjereno, mislim da jest. Novac je i ranije odlazio na porcije graha i sve ostalo što treba”, rekao je.

Dodao je da je njegova gradska uprava podigla plaće, osigurala besplatan javni prijevoz za umirovljenike te da će uskoro žičara biti besplatna za građane. ”Gradimo nove vrtiće, dolaze novi tramvaji… Ima dosta novca u gradskom proračunu kada se ne krade, pa i za dostojanstvenu proslavu Praznika rada”, zaključio je Tomašević.