Zabavne i jednostavne obiteljske društvene igre za djecu od 5 godina

Kombinacija smijeha i učenja uz najbolje društvene igre za djecu

FOTO: Unsplash.com

Društvene igre su izvrstan način za poticanje dječje kreativnosti. Za djecu od 5 godina, odabir prave društvene igre može biti ključan za poticanje njihove mašte, logičkog razmišljanja i suradnje s drugima.

Čovječe, Ne Ljuti Se! je klasična društvena igra koja potiče dječju interakciju i učenje brojeva. Cilj je prvi dovesti svoje figure do cilja, ali putem vas mogu izbaciti protivničke figure. Ova igra potiče dječju sposobnost brojanja, strategije i kontrolu emocija.

Djeca do pet godina mogu igrati društvenu igru Zoološki Vrt. Ona potiče prepoznavanje oblika, boja i životinja. Djeca moraju pronaći i spojiti odgovarajuće karte životinja kako bi izgradila svoj vlastiti zoološki vrt. Ova igra potiče dječju maštu, koncentraciju i razvoj finih motoričkih vještina.

Memory je klasik među društvenim igrama koji potiče memoriju i koncentraciju. Djeca moraju pronaći parove podudarnih kartica koje su okrenute licem prema dolje. Ova igra je izvrsna za razvoj memorije, koncentracije i prepoznavanja uzoraka.

Popularna društvena igra među djecom do pet godina je i Dvije Male Ribe je igra suradnje u kojoj djeca moraju pomoći dvjema ribicama da dođu do svog doma. Igrači zajedno kreću ribice kroz prepreke na putu i pomažu jedno drugome u savladavanju izazova.

Ova igra potiče suradnju, komunikaciju i timski rad.

Snail’s Pace Race je društvena jednostavna igra u kojoj djeca pomažu puževima da prijeđu traku do cilja. Igrači bacaju kockicu i pomjeraju puževe prema naprijed. Ova igra potiče osnovne matematičke vještine, kao što su brojanje i usporedba brojeva.