Lopatice pariškog Moulin Rougea pale su u dva sata ujutro, to se u 135 godina nikada nije dogodilo

Predstava je završila sat vremena ranije i u objektu nije bilo nikoga osim zaštitara

FOTO: @moulinrougeofficiel

Pariz bez svog “crvenog mlina”, Moulin Rougea je kao bez Eiffelovog tornja, kažu Francuzi. Nitko ne dođe u Pariz, a da ga ne dođe fotografirati, piše Le Parisien.

U podnožju brda Montmartre, dva su poduzetnika u kasnom 19. stoljeću otvorila “najljepši i najveći” kabare, hram posvećen ženama, plesu i cancanu, novom plesnom stilu, prema njujorškom Metropolitan Museum of Art.

Pale na pločnik

Od 1889. godine velika crvena vjetrenjača pozdravlja posjetitelje čuvenog Moulin Rougea u Parizu. Prošloga tjedna, u dva sata ujutro, legendarno mjesto u četvrti Pigalle, ostalo je bez lopatica vjetrenjače.

Posve neobjašnjivo, u dva sata ujutro, lopatice su pale na pločnik, piše Le Parisien. Posljednji šou završio je sat vremena ranije i u objektu nije bilo nikoga osim zaštitara.

Iako su padajući otkinule i tri prva slova imena, srećom nisu nikoga ozlijedile.

Održava se jednom tjedno

Vjerojatno se radi o kvaru, a ne o sabotaži, kažu vlasti. Lopatice su napravljene od aluminija i drva, kreću se vrlo sporo, a noću su osvijetljene, opisuje Le Parisien. Mlin je dobro održavan i tehničar ga obilazi jednom tjedno.

Objekt je 1915. zahvatila vatra, a ponovno je otvoren gotovo desetljeće kasnije. Nakon prošlotjednog incidenta, započela je žurna obnova.

Jedna vjetrenjača će ubrzo biti zamijenjena, izvijestio je CNN.