Bizarno. Ćipe na Fejsu objašnjavao što znači voljeti Srbe u Hrvatskoj: 'To znači biti fer, misliti na njihov bolji život…'

Ispričao je ponovno i na što Domovinski pokret ne pristaje

17.11.2022., Vukovar - Stipo Mlinaric zastupnik Domovinskog pokreta odrzao je konferenciju za medije povodom polaganja vijenaca od strane srpskih organizacija. Photo: Davor Javorovic/PIXSELL
FOTO: Davor Javorovic/PIXSELL

Trinaesti je dan od izbora i cijelo to vrijeme jasno je da će ključan za sastavljanje nove vlade biti Domovinski pokret. No, ta stranka ima jedan uvjet za suradnju od kojeg ne odustaje, a to je da nikakva suradnja sa SDSS-om ne dolazi u obzir. I dok Mario Radić, potpredsjednik stranke, o tome govori nešto blažim tonom, Stipo Mlinarić Ćipe dosta je isključiviji od njega.

No, sada je objavio cijeli Facebook status posvećen Srbima u Hrvatskoj. U njemu objašnjava što znači voljeti Srbe u Hrvatskoj, ali i što znači voljeti sebe. Na koncu je objasnio i što je stajalište Domovinskog pokreta. Njegov status prenosimo u cijelosti.

Što znači voljeti Srbe u Hrvatskoj?

“Voljeti druge ne znači mrziti i nijekati sebe. Voljeti Srbe u Hrvatskoj ne znači davati im novce iz državnog proračuna kako bi blatili moj narod i državu u kojoj zajedno živimo. Voljeti Srbe i davati im njihova prava nije isto što i pokoravati se SDSS-u. Voljeti Hrvatsku i svoj narod ne znači, kako to mnogi čine i misle, uvijek i zauvijek dokazivati tu ljubav tako da radimo u korist vlastite štete. Voljeti druge i uvažavati ih, ne znači stalno ispunjavati zadatke koje nam oni daju, kako bi se dokazalo da smo prema njima fer.

Voljeti druge, uvažavati druge, poštivati druge, nipošto ne znači manje voljeti sebe, odricati se svojih prava, dokazivati da ih voliš gazeći po sebi, niječući sebe, i mrzeći sebe. Voljeti Srbe u Hrvatskoj, ne znači činiti sve što Pupovac zatraži, niti voljeti Srbe znači financirati mrziteljske novine koje neprestance provociraju i raspiruju mržnju, ili pristajati na bilo kakvu ucjenu koju traži bilo koji političar. Domovinski pokret na to ne pristaje!

Nego, voljeti Srbe, znači biti fer, misliti na njihov bolji život, njihova ljudska prava, misliti na to da ih nitko ne smije ugnjetavati, progoniti, obespravljivati. Nego, voljeti sebe, i činiti sve što je dobro i interes mog naroda, uvijek i bezuvjetno, ma kako to tko shvatio i doživljavao. To je stajalište i politika Domovinskog pokreta, i bit će politika svake vlade u kojoj – ako se to dogodi – će sudjelovati Domovinski pokret”, kazao je Stipo Mlinarić Ćipe.

Voljeti druge ne znači mrziti i nijekati sebe. Voljeti Srbe u Hrvatskoj ne znači davati im novce iz državnog proračuna…

Posted by Stipo Mlinarić on Tuesday, April 30, 2024