Liječnica odbrusila Berošu: 'Uvijek su mu drugi krivi. Građani što se nisu cijepili, liječnici jer ukazuju na probleme...'

U KoHOM-u misle da bi se testiranje trebalo nastaviti kao što je bilo do sada

FOTO: Screenshot/Nova Tv

Nakon što je danas prvi put provedeno antigensko testiranje u ordinacijama liječnika obiteljske medicine, šefica Koordinacije hrvatske obiteljske medicine Nataša Ban Toskić za Novu TV je izjavila kako je bila u kontaktu s kolegama te da situacija danas bila “šarolika i neujednačena “.

Ban Toskić je komentirala i Beroševu današnju izjavu da prigovori ne pridonose situaciji. “Takva reakcija ministra nije ništa novo. On se uvijek ljuti čim nešto nije kao što je on najavio. Uvijek prebacuje odgovornost na nekog drugog. Pa su tako pacijenti krivi, ljudi jer se nisu cijepili, jer se ne pridržavaju mjera, a mi obiteljski liječnici smo krivi jer ukazujemo na probleme koji će se stvoriti u našem poslu”, kazala je Ban Toskić.

‘Trebalo je nastaviti kao i do sada’

U KoHOM-u misle da bi se testiranje trebalo nastaviti kao što je bilo do sada. “Zašto HZJZ ne bi svoj puni kapacitet usmjerio na bolesne ljude, a privatna testiranje – PCR i brze antigenske testove koje sada provodi preusmjerio na privatne ustanove, na ove koji se plaćaju”, zaključila je.

Dnevnik.hr piše kako neke ordinacije danas nisu ni dobile antigenske testove, pa testiranja nisu ni mogli provoditi, dok je dio njih poručio kako nemaju uvjete za testiranje. Krešimir Luetić, predsjednik Hrvatske liječničke komore, poručio je pak kako broj hospitaliziranih u Hrvatskoj pada u svim bolnicama osim u Splitu.