Lokalna HDZ-ovka ponosno na Facebooku pokazala što sve stranačka iskaznica može. Malo kasnije: 'Hakirana sam!'

'Vidljivo je da se radi o provokaciji stranačkog karaktera', objašnjava Ivana Živaljić

Na Facebooku HDZ-ovke iz Trilja, direktorice komunalne tvrtke ‘Čistoća Cetinske krajine’ Ivane Živaljić, danas je osvanula vrlo smjela objava. Na fotografiji se vidi Živaljić kako ponosno prstom pokazuje na ploču Vrhovnog suda ispred čije zgrade stoji, a u opisu piše: “Kažu daj iskaznicu, reko nema problema vadim osobnu. Ma ne tu, već stranačku, vi imate vip ulaz… Hahaha najjači smo! Živio HDZ”. Status, koji bi valjda trebao biti zabavan, završava emotikonom hrvatske zastave.

A onda su krenule reakcije, očekivano ne baš pozitivne, pa je gospođa Živaljić odlučila objasniti što se dogodilo: ona je hakirana.

Kako smo rekli da ćemo se baviti temama koje su važne za naš grad, tako ćemo se osvrnuti na osobu koja je direktorica…

Posted by Sinju grade on Wednesday, October 27, 2021

Živaljić se, naime, oglasila priopćenjem koje je objavio portal Ferata.hr. U njemu je poručila kako su se danas kroz nekoliko grupa na Facebooku dijelile objave s njenog profila te da je profil hakiran od strane nepoznate osobe. Krivci su, pogađate, politički oponenti.

‘Slika je skinuta s mog WhatsApp profila’

“Vidljivo je da se radi o provokaciji stranačkog karaktera, vjerojatno potaknuta zbog situacije oko Čistoće ovih dana. Moja komunikacija prema javnosti uvijek je bila jasna i nema dvojbe da se ovime želi ispod svake razine oblatiti moje ime.

Jedna fotografija skinuta je s mog WhatsApp profila, a ostale su bile javno dostupne. Podržavam kulturan i argumentiran oblik političke komunikacije, ali ovakvo nešto ne. Nadam se da će se ovaj problem uskoro riješiti. Ispričavam se svima koji su označeni ili koje je sadržaj uvrijedio”, poručila je.

Inače, osim što je direktorica Čistoće Cetinske krajine, Živaljić je i članica gradskog vijeća grada Trilja te potpredsjednica gradske organizacije triljskog HDZ-a. Telegram je poslao upit na adresu Čistoće Cetinske krajine, zanimalo nas je je li hakerski napad prijavljen policiji. Odgovor ćemo objaviti kada ga dobijemo.