Petek ulazi u izbornu kampanju, bit će kandidat za zamjenika Joška Klisovića

Priznao je kako je smrt Milana Bandića promijenila okolnosti

FOTO: n1 screenshot

Nezavisni gradski zastupnik Renato Petek danas je za N1 televiziju izjavio kako će na lokalnim izborima biti na listi SDP-ovog kandidata Joška Klisovića i to kao kandidat za njegovog zamjenika.

Svejedno, Petek je rekao kako i dalje ostaje nezavisni zastupnik te je otkrio kako su intenzivni razgovori o ovoj kandidaturi počeli nakon smrti Milana Bandića.

“Oni su pokazali veliko razumijevanje i respekt prema mom dosadašnjem radu i timu i cijeli tim se priključuje. U kampanju se priključujem kao zamjenik gradonačelnika”, kazao je Petek.

‘Nakon Bandićeve smrti su se okolnosti promijenile’

Petek je rekao kako je s kolegama o suradnji razgovarao i ranije te dodao kako su sve ankete pokazale da je za njih najbolje da ne idu na izbore s više od tri liste kako bi ostvarili maksimalni rezultat.

“Do dogovora je došlo prvenstveno jer su se nakon smrti Milana Bandića okolnosti promijenile. Sada gledamo drugačije prema izborima”, kazao je Petek za N1. Zaključio je kako se priključuje timu za koji smatra da će ponuditi najbolju kvalitetu za upravljanje gradom Zagrebom.

“Sad više ne gledamo tko će srušiti Milana Bandića, promjena je sasvim izvjesna. Ne želimo doći revolucijom na vlast nego želimo evoluirati sustav kako bi grad pružao maksimalnu uslugu”, zaključio je za N1.