Policija izmijenila optužbu nasilniku koji je gurnuo ženu u Makarskoj, više ga ne smatraju krivim za njezinu smrt

Nasilnik je određen istražni zatvor jer je otprije poznat policiji zbog nasilja i krađe

FOTO: Pixsell

Policija je u nedjelju privela 40-godišnjeg muškarca nakon što je preminula 73-godišnja žena koju je prethodno odgurnuo na ulici u Makarskoj. Obdukcija je pokazala da je Makaranka umrla od puknuća aorte.

Policija je nasilniku koji je gurnuo ženu prekvalificirala optužbe koje mu se stavljaju na teret pa sada više nije pod inkriminacijom za nehajno prouzročenje smrti, nego za nasilničko ponašanje, piše Dalmatinski portal.

Bio u zatvoru zbog obiteljskog nasilja

Podsjećamo, žena, koja je inače bolovala od srca, u nedjelju je oko 10 sati zvala policiju te im se požalila kako ju je muškarac odgurnuo, a njezinog psa udario. Dok je policija stigla u Zrinsko-Frankopansku ulicu, ženi je pozlilo pa su pozvali Hitna pomoć. Liječnici su je pokušali reanimirati no bez uspjeha.

Muškarac je uhićen te mu je izmjereno 2,18 promila alkohola u krvi. Predan je pritvorskom nadzorniku te je ispitan u Državnom odvjetništvu. Negirao je krivnju.

Kako se radi o osobi koja je već osuđivana za obiteljsko nasilje i krađe, zatraženo je određivanje istražnog zatvora, što je sudac istrage prihvatio.