Vijesti dana: Osuđena žena koja je mužu rekla ‘puši k…’. Đakić junior na kokainu prijetio policiji, ne mora u zatvor

Javnost su danas zaintrigirale dvije odluke hrvatskih sudova

Jedna 50-godišnja gospođa iz Hrvatske, objavljeno je danas, u svađi je rekla mužu da ‘puši k….’. On ju je snimao mobitelom i prijavio, došla je policija i ona je morala prenoćiti u stanici, a zatim je osuđena na 45 dana zatvora uvjetno.

Prema presudi o kojoj je prvi izvijestio portal Danica, gospođa Gabi prošle je godine u rujnu oko 13.20 u obiteljskoj kući na zagrebačkom području “počinila psihičko nasilje u obitelji nad suprugom Ivanom u prisustvu dvoje maloljetne djece na način da mu je rekla: ‘Puši k…’, što je kod muža izazvalo uznemirenost i povredu dostojanstva” i stoga je sud donio spomenutu nepravomoćnu presudu.

Suprug je ranije osuđen za obiteljsko nasilje, a nakon zadnje, opisane svađe, par više ne živi zajedno. “Žena, inače majka troje djece sa završenim fakultetom, priznala je kako je mužu rekla da ‘puši k…’, ali tek nakon što je on njoj rekao da je glupača i jer ju je tada snimao mobitelom bez njezina znanja i odobrenja”, prenosi dalje Danica.. “Djeca nisu bila prisutna. Znam da sam pogriješila i da nisam to trebala reći, ali on je mene vrijeđao i ja sam samo odgovorila. Ali, djeca to nisu čula”, rekla je na sudu.

Divljali u restorano pa stigla policija

Danas je objavljena još jedna presuda koja je privukla pažnju javnosti. Sin saborskog zastupnika Josipa Đakića, 23-godišnji Tomislav Đakić osuđen je na 10 mjeseci zatvora zbog prijetnji smrću četvorici zagrebačkih policajaca. No ne mora u zatvor, jer mu je kazna zamijenjena radom za opće dobro.

Đakić je pritvoren u lipnju prošle godine nakon što je pijan izvrijeđao četvoricu zagrebačkih policajaca koji su intervenirali nakon dojave o sukobu više muškaraca ispred jednog zagrebačkog restorana, o čemu je Telegram prvi pisao.

Policajci su pred restoranom zatekli osobe koje su tražile intervenciju, ali i navodno vidno pijanog Tomislava Đakića kojem je kasnije u krvi pronađen i kokain. Čim je ugledao policajce, počeo je na njih vikati i psovati ih.

‘Vidjet ćete vi kad moj otac dođe!’

“Znate li vi tko sam ja, tko mi je otac?”, galamio je Đakić mlađi dok su ga policajci pokušavali umiriti. Nastavio im je prijetiti: “Svi ćete dobiti otkaz”, pozivajući se na svoje veze. “Vidjet ćete kad Jopa dođe, zvat će Božinovića!”. Bez obzira na to što je opetovano upozoren da se smiri i prestane s vrijeđanjem, mladić je policajcima poručio da mu mogu “popušiti k….”, te im je izvrijeđao majke. Jednog policajca Đakić je navodno i pljunuo.

Na kraju je mladić vezan i priveden u 8. policijsku postaju na zagrebačkom Trnju, a kako piše Jutarnji tamo ih je nastavio vrijeđati. Jednom policajcu s ciljem da ga ustraši navodno je poručio da će ga zapaliti. Nastavio je galamiti da će “svi policajci dobiti otkaz, da će ih pobiti”, a spominjao im je i žene i djecu. U policijskoj postaji je utvrđeno da je Tomislav Đakić bio pod utjecajem alkohola, a kasnije mu je u urinu pronađen i kokain.