Zagrebačkog gradskog zastupnika Peteka moćnici non stop tuže. Ovaj tjedan dobio tri nove tužbe

Uz pet tužbi od ranije Peteka su sada dočekale i tri nove i to od GIP PIONIR-a, ZEM NADZOR-a te C.I.O.S.-a

Nezavisni zastupnik u Gradskoj skupštini Grada Zagreba, Renato Petek, na Facebooku je objavio kako su ga ovih dana dočekale tri nove tužbe zbog toga što je izrekao i napisao. Pritom je uz objavu priložio fotografiju sebe na kojoj nosi pancirku.

“Sada me orkestrirano zbog javnih istupa o žičari tuže izvođač radova na žičari GIP PIONIR i stručni nadzor projekta, ZEM NADZOR te C.I.O.S. zbog komentara o aferi Agram. Svi tvrde da u istupima nanosim štetu njihovom poslovnom ugledu i dobrom glasu, a time i neimovinsku štetu”, piše Petek.

Pojašnjava kako je PIONIR-u i ZEM NADZOR-u povod za tužbu oko žičare bio njegov istup tijekom koje se zapitao upravlja li projektom žičare mafija ili Grad te komentar da je njemu priča o žičari “toliko odvratna i štetna za Zagreb”. Uz to, dodaje Petek, navode i njegov medijski istup oko paleži automobila gospođi koja živi uz trasu žičare, a koja se prije toga žalila na buku koju ista proizvodi.

‘Neće me slomiti i zaustaviti’

U objavi navodi kako je novu tužbu podigao i C.I.O.S. iako su ga još lani tužili vlasnik te grupacije Petar Pripuz i njegova prokuristica Tajana Tomašević (inače sestra ministra zdravstva Vilija Beroša), a da mu je već počelo suđenja na građanskom i kaznenom sudu u slučaju gdje ga tuži uzgajivačica svinja na Jakuševcu i bivša vijećnica Bandićeve stranke BM365 Renata Bedeković. Lani je pak od tvrtke Bilić-Erić dobio opomenu pred tužbu jer je njeno uspješno poslovanje u Zagrebu povezao s činjenicom da je direktor Matija Jozić suprug sada već bivše pročelnice zagrebačkog Gradskog ureda za gospodarstvo Mirke Jozić.

“Situacija s ukupno osam tužbi, a s obzirom na percepciju rada hrvatskog pravosuđa, nije ugodna za mene i moju obitelj. Neće me slomiti i zaustaviti da u javnost iznosim ono što smatram važnim informacijama do kojih dolazim kao zastupnik građana u Gradskoj skupštini. Imam kriterije oko kriminala i moralne vrijednosti od kojih ne odstupam, i dalje ću se voditi time da ću zbog javnog interesa objaviti na što se troši naš novac. I to bez obzira tko je na vlasti. Za mene ne postoje naši i vaši”, napisao je.

Na kraju objave naglašava kako i dalje neće paziti hoće li se zamjeriti “centrima moći i pravim upraviteljima Zagreba” koji se prema njemu, tvrdi Petek, ponašaju kao “prema bombonijeri iz koje se mogu sladiti do mile volje”, te da će nastaviti raditi na oslobađanju Zagreba “iz zatočeništva privatnih i sebičnih interesa jataka, kumova i frendića”.