Savjeti

Sobne biljke koje vole mrak savršen su izbor za prostorije s malo prirodne svjetlosti

Zelenila nikada dovoljno. Izaberite najbolje sobne biljke za svoj dom

FOTO: Unsplash.com

Sobne biljke izvrstan su način za oživljavanje sobe. Međutim, ako nemate dostupno mnogo sunčevog svjetla u stan, tada bi mogao biti problem održavati sobne biljke.

Srećom, postoji nekoliko sobnih biljaka koje vole mrak.

Prva sobna biljka koja voli mrak je zamijokulkas. Poznata i kao ZZ biljka, ova biljka je izuzetno otporna na sušu i može preživjeti u uvjetima slabog osvjetljenja. Njezini tamnozeleni listovi dodaju eleganciju i teksturu prostoru.

Kineska suknja je još jedna sobna biljka koja voli mrak. Ova biljka je otporna na različite uvjete i može se prilagoditi i tamnijim prostorima. Dolazi u različitim bojama i uzorcima lišća, dodajući estetsku vrijednost vašem domu.

Klorofitum je još jedna biljka koja voli mrak. Ovo je vrlo prilagodljiva biljka i može podnijeti i manje svjetla. Brzo raste i lako se razmnožava, čineći je idealnim izborom za početnike.

Paukova biljka je poznata po svojoj izdržljivosti i sposobnosti da preživi u uvjetima s malo svjetla. Njezini tamnozeleni listovi dodaju eleganciju i svježinu prostoru.

Bambus biljka voli mrak i može preživjeti i u tamnijim uvjetima te ne zahtijeva puno održavanja. Idealan je izbor za postavljanje u vazu s vodom ili u tlo u sobama s malo prirodne svjetlosti.

Ove biljke koje vole mrak su savršen izbor za one koji žive u prostorima s malo prirodne svjetlosti ili za one koji traže biljke koje zahtijevaju minimalnu njegu.

S pravilnom njegom, ove biljke će procvjetati i donijeti svježinu u vaš dom, čineći ga ugodnim i gostoljubivim.