Kakvo nas vrijeme čeka za 1. maj? Danas će biti vrlo toplo, nad naše krajeve opet stigao saharski pijesak

U srijedu će se već prijepodne skupljati oblaci, kaže meteorologinja Tea Blažević

01.05.2023., Zagreb - U zagrebackom parku Maksimir odrzana je centralna proslava medjunarodnog praznika rada. 
 Photo: Davor Puklavec/PIXSELL
FOTO: Davor Puklavec/PIXSELL

Vrijeme danas bit će sunčano u većini krajeva, a poslijepodne će biti i vrlo toplo. Temperature bi mogle porasti do 29 ili 30 stupnjeva.

U unutrašnjosti će puhati slab i umjeren vjetar, većinom istočni i jugoistočni. Na istoku zemlje prolazno će biti i jak. Na moru će pak uz obalu puhati burin, a potom do umjeren jugozapadnjak.

Usto, DHMZ na Twitteru javlja kako će atmosfera u dijelovima zemlje biti zamućena jer je nad naše krajeve ponovno stigao saharski pijesak.

Promjena vremena već sutra

No, kako prognozira meteorologinja N1, Tea Blažević, promjena vremena stiže već sutra, na 1. svibnja, odnosno Praznik rada. “U srijedu će se već prijepodne skupljati oblaci, a od sredine dana sve češća će biti pojava kiše i pljuskova praćenih grmljavinom, najprije duž Jadrana i u gorskoj Hrvatskoj, ali prema večeri i drugdje”, javlja.

Isto javlja i DHMZ koji prognozira kako će se sutra temperature kretati od 8 do 13 na kopnu te od 14 do 18 na moru u jutarnjim satima. Dnevne temperature će se kretati od 19 do 24 stupnja.

Nestabilno i svježije u ostatku tjedna

Dodaje da je lokalno moguća obilnija oborina te kako će temperature biti niže. “Treba računati i na vjetrovite prilike, osobito na moru, gdje će puhati jako i vrlo jako jugo”, dodala je.

Nestabilno će biti i u petak, a usto će biti i osjetno svježije. Za vikend će temperature pak porasti, ali će i dalje povremeno biti kiše i pljuskova.

Izgledi vremena DHMZ