Cure detalji nove akcije USKOK-a. Poznato tko je na meti istražitelja, sve je pokrenuto zbog - kazne za parkiranje

Za dvije osobe osnovano se sumnja da su počinile kaznena djela protiv službene dužnosti

12.04.2013., Gajeva, Zagreb - Dovodjenje u USKOK dilera iz Dubrovnika uhicenih u medjunarodnoj akciji u kojoj je zaplijenjeno 350 kilograma skunka, pola kilograma heroina i veca kolicina oruzja. Akcija se provodi u Hrvatskoj, Crnoj Gori, Srbiji te Bosni i Hercegovini. rPhoto: Goran Stanzl/PIXSELL
FOTO: Goran Stanzl/PIXSELL/Ilustrativna fotografija

Iz USKOK-a su jutros objavili kako je u tijeku nova akcija. Uhićenja i hitne dokazne radnje provodi PNUSKOK u koordinaciji s USKOK-om.

Ističu da se akcija provodi na području Istarske županije u odnosu na dvije osobe bez navođenja njihova identiteta. Za njih se, navode u USKOK-u, osnovano sumnja da su počinile kaznena djela protiv službene dužnosti.

Navode i da će USKOK nakon ispitivanja osumnjičenika donijeti odluku o daljnjem postupanju u ovom slučaju, o čemu će pravodobno obavijestiti javnost.

Problematična kazna za parkiranje

Neslužbeno se doznaje da je riječ o pokušaju izbjegavanja plaćanja parkirne kazne od 15 eura što je rezultirao bizarnim skandalom u koji su uključeni čelni ljudi istarskog pravosuđa i gradskih pravnih službi, piše Istra24.

Zamjenika županijskog državnog odvjetnika u Puli Željka Perčinlića sumnjiči se da je pokušao izbjeći plaćanje kazne za parkiranje od 15 eura. U međuvremenu je kazna narasla na oko 700 eura jer Perčinlić nije dostavio podatke o vozaču, piše N1.

Kaznu mu je oprostio gradski pročelnik Nebojša Nikolić čime su obojica prekršili zakon zbog čega je Nikolić dan nakon otkrića portala Istra24 podnio ostavku na mjesto pročelnika Upravnog odjela za lokalnu i mjesnu samoupravu.

Uskok preuzeo cijeli predmet

Prije par dana županijski državni odvjetnik Eddy Putigna potvrdio je da je slučaj opraštanja parkirne kazne za zamjenika Županijskog državnog odvjetnika Željka Perčinlića preuzeo Uskok. Izuzeli su svu potrebnu dokumentaciju iz Grada Pule.

U dokumentaciji se nalazila i službena bilješka u kojoj je stajalo da je nalog za plaćanje kazne napisane u ožujku poništen po pročelnikovoj odluci. Zabilježena je registracija i zatraženi su podaci o vozaču, na što je Perčinlić otišao Nikoliću kako bi kaznu stornirao. Sada su obojica uhićeni, navodi N1.