Video. Pucnjava u SAD-u, ranjeno više policajaca: 'Izbjegavajte ovo područje'

Policija traga za napadačem

Pucnjava u SAD-u
FOTO: Screenshot/X

Više policajaca upucano je u četvrti Shannon Park u istočnom dijela američkog grada Charlotte, Sjeverna Karolina. Prevezeni su u bolnicu, javlja policija Charlotte-Mecklenburg. Navode da je u tijeku potraga za napadačem.

Iz policije upozoravaju građane na opasnost i pozivaju ih da izbjegavaju područje na kojemu se dogodila pucnjava. Zatvorene su okolne ceste i blokiran je sav promet. Prolaze samo vozila hitne pomoći.

Sedam policajaca je upucano, a po nekim izvorima jedan je i poginuo, no to nije potvrđeno. Dvojica su upucana u noge, a jedan u prsa, izvijestila je lokalna televizija WSOC-TV.

Na terenu specijalci

Lokalne vlasti navode da je pucnjava počela oko 13:50 po lokalnom vremenu. Sve je sve počelo istragom Radne skupine policije koja je pokušala uručiti uručiti nalog kada su na njih ispaljeni hici, piše 6ABC.

“U kontaktu sam s policijom u vezi s pucnjavom u području Charlottea. Ponudili smo svu potrebnu pomoć”, navodi guverner Roy Cooper.

“Ovo je tragičan događaj. Molim sve građane Charlottea da zadrže u svojim mislima ozlijeđene policajce i njihove obitelji kako bi prebrodili ovo teško vrijeme”, objavila je gradonačelnica Vi Lyles. Policija navodi da su na terenu specijalne postrojbe.

ACTIVE SCENE: The US Marshals Fugitive Task Force, which is comprised of officers from multiple agencies, was conducting…

Posted by Charlotte-Mecklenburg Police Department on Monday, April 29, 2024