Hodanjem do vitke linije. Koliko koraka dnevno za mršavljenje?

Najjednostavniji način za sagorijevanje kalorija

FOTO: Unsplash.com

Hodanje je jednostavan, ali izuzetno učinkovit način za mršavljenje i održavanja forme. Redovito hodanje može poboljšati kardiovaskularno zdravlje, smanjiti stres i pomoći u mršavljenju. No, koji su još benefiti hodanja za tijelo?

Hodanje je jedan od najjednostavnijih načina za sagorijevanje kalorija. Čak i lagano hodanje može pomoći za mršavljenje. Osim toga, redovito hodanje poboljšava rad srca i cirkulaciju krvi, smanjujući rizik od srčanih bolesti i moždanog udara. To također povećava izdržljivost i opću kondiciju tijela.

Koliko koraka dnevno za mršavljenje?

Preporučuje se hodanje najmanje 30 do 60 minuta dnevno, 5 do 7 dana u tjednu, kako bi se postigli optimalni rezultati. Kada je riječ o koracima, to je najmanje 10 000 koraka dnevno za mršavljenje, a optimalno 15 000 koraka.

Koliko koraka dnevno za mršavljenje
Unsplash

Međutim, svatko može prilagoditi trajanje i intenzitet hodanja prema svojim osobnim ciljevima i fizičkoj kondiciji.

Kako hodati za mršavljenje?

Kada znate koliko koraka dnevno je potrebno za mršavljenje, trebate znati i kako hodati za mršavljenje. Hodajte brže ili s većim intenzitetom kako biste sagorjeli više kalorija. Pokušajte održavati brži tempo ili dodajte kratke intervale trčanja ako ste spremni. Osim toga, hodajte redovito, idealno svaki dan ili barem 5 puta tjedno. To će vam pomoći u održavanju kontinuiranog napretka i sagorijevanju kalorija.

Postepeno povećavajte udaljenost koju prelazite tijekom hodanja kako biste izazvali svoje tijelo i potaknuli gubitak težine. Hodanje uzbrdo ili po brdima povećava intenzitet i sagorijeva više kalorija u usporedbi s hodanjem po ravnom terenu.