Izaberite najbolje biljke za kupaonicu i stvorite spa ugođaj

BIljke će u kupaonici stvoriti prirodni ugođaj, ali i pročistiti zrak

FOTO: Unsplash

Postoje mnoge biljke koje su izvrsne za kupaonice. Zamiokulkas, orhideje, paprat ili bormelije samo su neke od biljaka koje bez problema možete smjestiti u kupaonicu. Razmislite o dodavanju nekoliko biljaka u svoju kupaonicu kako biste stvorili ugodnu atmosferu i poboljšali kvalitetu zraka u vašem domu.

Najbolje biljke za kupaonicu

Biljake kupaonici daju osjećaj svježine, prirodni ugođaj te smirujuću atmosferu. Od orhideja do paprati, postoji mnogo biljaka koje su otporne na vlažne uvjete i idealne za ovaj prostor.

Orhideje

Orhideje su prekrasne biljke cvjetnice koje su savršene za kupaonicu zbog njihove sposobnosti da prežive u vlažnim uvjetima. One vole toplinu i vlagu, što ih čini idealnim izborom za prostoriju poput kupaonice. Orhideje će dodati eleganciju i boju vašem prostoru, a njihovi mirisi mogu unijeti osjećaj svježine.

Zamiokulkas

Zamiokulkas, poznat i kao ZZ biljka, je izdržljiva biljka koja dobro podnosi niske razine svjetla i vlažnosti. Njezini tamnozeleni listovi dodaju teksturu i zelenu boju u kupaonicu, a njezina otpornost na suhoću čini je idealnim izborom za prostor s promjenjivim uvjetima.

Najbolje biljke za kupaonicu
Unsplash

Paprat

Paprat je jedna od klasičnih biljaka za kupaonicu zbog svoje sposobnosti da raste u vlažnim uvjetima. Ona će dodati osjećaj svježine i prirodnosti u prostoru, a njezini zeleni listovi stvaraju ugodnu atmosferu. Paprat također pomaže u čišćenju zraka od štetnih tvari, poboljšavajući kvalitetu zraka u kupaonici.

Bromelije

Bromelije su prekrasne biljke s egzotičnim cvjetovima koji će dodati boju i teksturu u vašu kupaonicu. One vole vlažne uvjete i djelomičnu svjetlost, što ih čini savršenim izborom za prostoriju poput kupaonice. Bromelije također proizvode kisik tijekom noći, što može poboljšati kvalitetu zraka i pridonijeti boljem snu.